ЦЕО ГРАД ЈЕ ПОЗОРИШТЕ ! УРБАН ФЕСТ 2011
01.09.2011

Седми Међународни фестивал академских позоришта УРБАН ФЕСТ одржава се 01.до 05 септембра, на отвореном простору, на 10 локација у свих 5 нишких градских општина. У току овог фестивала публика ће видети 10 представа академских позоришта из Македоније, Босне и Херцеговине, Приштине, Крагујевца, Београда и Ниша.

Студентски културни центар је организатор Фестивала већ седму годину за редом. Од ове године, уз бројне  новине, ова манифестација у култури добија свој нови идентитет. Од Студентске позоришне сцене Балкана, постаје УРБАН ФЕСТ и први пут добија свој такмичарски карактер уз жирирање представа и додељивање глумачких награда. Са овим изменама УРБАН ФЕСТ прати традицију награда и фестивала посвећених глумцу, чиме се поред Филмских сусрета заокружује концепт града са препознатљивим вредностима.

Поред промене термина, фестивал од ове године излази из затворених простора и улази у све градске отворене просторе показујући како цео град може да буде једна велика позоришна сцена. Од Спомен парка „Бубањ“ у Градској општини Палилула, преко Амфитеатара на Кеју и у Нишкој Бањи, дворишта општине Пантелеј, па до једног обичног дрвета у Тврђави, свака од ових локација у време одржавања Фестивала постаје нови култ(ур)ни простор града. На овај начин позориште и културни садржају излазе из оквира уобичајеног и приближавају се свим грађанима у њиховим уобичајеном окружењу.

Улаз на све представе УРБАН ФЕСТА је слободан. Све информације о фестивалу на www.skc-nis.com и на телефоне 018/523-120 и 063 /10-48-262. ДОБРОДОШЛИ!

Програм фестивала